Kundaliniyoga 
Ett yogapass består av enkla och kraftfulla rörelser, mantran, avslappning, andningsövningar och meditation. Allt detta är en unik kombination som påverkar starkt den fysiska, mental, psykiska delen och stärker oss inför nya utmaningar i vår vardagsliv. Varje Kriya är byggt  med syfte att ge en spesifik effekt.Effekten av Kundaliniyoga är så tydlig och stark så att man kan känna det även efter första yoga pass. På grund av det kom ny typ av yoga- Medicinsk yoga- är en terapeutisk yogaform som utgår från klassisk Kundaliniyoga, men är betydligt lugnare. -Varje Kriya består av enkla övnigar med olika svårighetsgrad.
-Till varje övning kopplas  olika andningstektik,hand och fingerpositioner, kroppslås mantran eller fokuspunkt. Allt detta är för att hjälpa dig att komma så nära upplevelse av dig  själv som möjligt. Det hjälper dig att vara verkligen "Här och Nu" för att du ska kunna  känna mer din kropp och styrka.
-Efter en rad av övningar kommer en  10 min. avslappning 
-Sen avslutar vi med en meditation som passar till Kriya.


 

Hur Kundaliniyoga Fungerar

Yogi bhajan

Född: 26 augusti 1929    Död: 6 oktober 2004 Född: 26 augusti 1929 Död: 6 oktober 2004
Kundaliniyoga i  Yogi Bhajans tadition - Det är en teknik för lycka. Detta är vägen för en expansion av medvetandet till dess totala potential.
1969 i Amerika höll Yogi Bhajan en av sina första klasser av Kundaliniyoga. Betydelsen av denna händelse var det faktum att fram till denna punkt har varit hemligheten bakom Kundaliniyoga undervisning, som antogs i Indien från en lärare till en värdig elev. Yogi Bhajan blev en mästare i Kundalini yoga, när han var 16 år.
 Detta var en välsignelse för mänskligheten, Tekniken blev snabbt uppskattad och spreds över hela världen. Nu har miljontals människor fått möjligheten att uppleva Kundaliniyoga.
Även första bekantskapen med denna teknik kan vara tillräckligt  för att känna effekten: att förstå och lära sig om din i kropp och därmed få kraftfulla verktyg för självkännedom och andlig utveckling.  Dessutom är det värt att nämna den läkande effekten som  Kundalini yoga har på nervsystemet och det endokrina systemet hos människor. En ny nivå av medvetenhet, inspiration och hälsa som man får från Kundaliniyoga, hjälper till att möjliggöra att hantera det snabba tempot hos den moderna människan.
"Kundaliniyoga -" medvetenhetens yoga" som utvecklar förmågan att titta på våra önskningar känslor, tankar för att bättre förstå sig själva.

Utövandet av Kundaliniyoga kräver inte någon speciell fysisk förberedelse, dock är det rekommenderat att  man engagerar sig i den under ledning av tränare.
Att föra Kundaliniyoga in i ditt liv, ger dig möjlighet att kvalitativt förändra din verklighet och ta det första steget till dig själv!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yoga för kroppen, för själen och välmående. 
Kundaliniyoga, som innehåller dynamiska och statiska övningar, andningstekniker, meditation, mantran tillåter dig att uppleva det mest subtila av tillstånd, att beröra det oändliga i dig,bemästra sinnet och avslöja nya utrymmen för kontakt med omvärlden och med dig själv.

Den typ av yoga innehåller många olika tekniker som hjälper dig att utveckla din kropp, din energi och lär dig om medvetenhet som är nyckel till allt som du vill uppnå.

I kundaliniyoga är det större fokus på den mentala och andliga delen av yoga.
Kundaliniyoga är intensivt men mindre fysiskt krävande. Du lyssnar på din kropp och väljer själv hur mycket du vill utmana dig, men för att kunna utvecklas mer genom övningar så gör du självklart din vackraste.


Kundaliniyoga har upp till 8000 olika kriya varianter som har olika effekter och intensivitet.

Utövandet av Kundaliniyoga kräver inte någon speciell fysisk förberedelse, dock är det rekommenderat att man engagerar sig i den under ledning av tränare.
Att föra Kundaliniyoga in i ditt liv, ger dig möjlighet att kvalitativt förändra din verklighet och ta det första steget till dig själv!