Du kan lämna här din kommentar 

RAWfood
dagbok
 

Innan Rawfodd

Mina hälsoproblem:

-Trötthet 
- Obalanserat humor. deppig
- Hungerkänsla var extrem. En timme efter maten var jag sååå hungrig och darrig.
-Endometrios från 10 år ( Smärta var extrem, uppblåst mage innan mens. 
- Jag hade 14 dagar mellan mens-det är väldig kort period
Jag drack 2-4 smärtstillande per dag under 6-7 dagar
-Jag fick ont innan jag märkte att jag fick mens.
Det var jätte svårt att veta när kommer ont och kunde inte ta smärtstillande i tid. 
2 år innan Rawfood opererade bort cysta på vänster sida
-När jag började med Rawfood då var min cysta redan 3 cm i diameter.

September
Hösten 2010 åkte jag tåget till stan.
-Jag är så trött så att jag har ingen kontroll över min trötta kropp. Jag känner att om jag blundar nu så somnar jag djupt. Med det är bara kl.10 på morgonen. Jag har ju sovit hela natten. Varför är jag så trött. 
Det är kanske hösten tänkte jag, men jag är ju trött på det sättet ganska länge. Problemet är tänkte jag att jag är bara 25 år. Om det är så man mår när man är 25, vad kommer att hända när jag är 50? OMG! Jag fick kall svett. Jag måste göra nåt åt det. 
När jag kom hem så började jag googla. -"Byta kost" Det var första vad jag tänkte på, att jag måste byta min kost. Jag fick fram en sida där man kunde se olika kostvarianter och vilka fördelar och nackdelar fanns för varje kost. Första vad jag fick fram var "Rawfood"
Jag började läsa om det och allt vad jag läste kändes ganska logiskt för mig. Det stod att ingen levande varelse på planeten lagar mat, förutom oss människor. Samt det fanns inga nackdelar i den typ av kost, förutom att det kan vara krångligt att tillaga. Men det var ingen nackdel för mig. Jag började med Rawfood.
Jag skulle egentligen förberedda min kropp lite bättre innan jag bytte helt. Men jag var 25 och tänkte inte på det. Som tur det gick bra.

Samt hade jag ett stort problem med Endometrios. Jag fick det när jag var 10 år, bara några månader efter mina första mens. 
Jag drack enormt mycket smärtstillande. 
När jag blev äldre så besökte jag gynekolog och dem rekommenderade P-piller. Jag fick den svagaste sorten. P-piller hjälpte, men P-piller har funktion att stoppa mens. Detta betyder att äggstockarna inte utför sin funktion. Så jag fick konstant ont i äggstockarna. 
Jag fick andra sort P-piller som var ännu svagare enligt läkare.  Jag kände att det var en stor ingrepp i mitt kroppssystem pga. p-piller. Jag mådde inte bra. Så jag slutade med dem. Efter några år har en annan läkare lyckats övertyga mig igen att dricka p-pillet. Hon förklarade det så att tiden går p-piller utvecklas och nu kan du få den ännu svagare. Jag tyckte ok. Och provade igen. Det var ingen skillnad alls. Konstant ont i äggstockarna och obalanserat psyke. En sekund jag vill gråta och den andra är bara deppig.  Efter det har jag lovat till mig själv at ta aldrig p-piller igen.  

Hösten 2010
 


2 veckor efter 

Redan efter två veckor har jag börjat känna stor skillnaden. Jag mådde mycket bättre

4 veckor efter 

OMG. Jag är så pigg och lycklig så det går inte att beskriva. Det är gamla jag tillbaka.
Första vad jag tänkte på är att jag mår bättre än jag mådde i skolan.  

 

3  månader efter  

Efter 3 månader kände jag att jag kan leva 100 år till. Mina humörsvängningar försvann. Jag var så lugn psykiskt så att inget kunde påverka det. 
Hungerkänslan försvann helt.  Jag var inte beroende av maten längre. Jag kände att jag äter för att leva, inte tvärtom. För mig det var enorm lättnad. 

Juli 2010

 Jag mådde jätte bra. Jag hade aldrig stora problem med vikten. Men när jag började med Rawfood så märkte jag att kroppen var mer balanserat  även utseendemässigt. 
Endometrios smärta har minskat. Dagar mellan mens ökade. 
Förut fick jag smärtan innan man kan märka att jag fick det. Nu får jag smärtan dagen efter mens börjar. 
Magen var inte länge uppblåst. 


1 år med Rawfood

Efter ett år  mår jag mycket bättre och känner att jag verkligen lever livet och är stark. 
Förut hade jag stark beroendet av godis. Nu kan jag inte äta söta saker eftersom sötma upplevs annorlunda under Rawfood. Godis smakar nästan kemiskt sött. Frukten däremot smakar godare.

 

augusti 2012


2 år med Rawfood

2 år efter min endometrios är fortfarande 3 cm i diameter. Detta betyder att den har slutat att växa. Jag besöker gynekolog en gång per år

 

oktober 2013

Under den period min endometrios  förbättrats. Smärtan har minskat reellt och nu har jag 20 dagar mellan mensperiod i jämförelse med 2010 då var det 14 dagar. Det är stort tycker jag. 
 

Nu har jag 20-23 dagar mellan mensperiod. Smärtan minskar långsamt ,men säkert. Jag dricker inte lika mycket smärtstillande 
ungefär 2 per dag under 3 dagar. För mig det är enorm skillnad jämfört med 2010
 

Juni 2016
Under den period min endometrios har förbättrats enormt. Det var fortfarande 20-23 dagar mellan mens. Men det största som har hänt är att jag har nästan slutat dricka smärtstillande. Detta har aldlig hänt mig förr.  I maj klarade jag mig bara med ett Ipren tablett under hela mensperioden. Ingen läkare skulle ge mig det resultat på det sättet. Med maten från naturen har jag fått allt jag behöver för att mitt hormonsystem kan balanseras och att jag kan leva normalt. 
Man blir ju väldigt handikappad om man har den smärtan 6-8 dagar i månad, trötthet är obeskrivlig och blödningar så kraftfulla.  Jag kunde bara sova under den perioden. Men nu Kan jag leva  och njuta av resor och livet. Kunna jobba

Det finns en til bonus som jag har fått med Rawfood: Jag har inte varit förkyld sen 2013. Jag som alltid trodde att det är normalt att vara förkyld varje höst och varje vinter och på våren och även sommar var jag alltid förkyld i augusti. Nej!!! Det är inte Normalt alls. 

När man äter Raw food så fyller man på alla vitamin och mineral depåer. Detta gör att vårt immunförsvar blir stark och kan klara alla virus.
Senaste besöket till gynekolog har visat att min cysta är förfarande 3 cm. i diameter. 

     

December 2016
Under vinter 2016 har jag successivt slutat med Rawfood.  Jag har tappat min motivation på grund av att jag började må så bra hela tiden så det började kännas som att jag är helt frisk. Men halvt år efter jag avslutade äta Rawfood så kom jag tillbaka ungefär till samma tillstång som jag hade 2010. Min endometrios smärta har kommit tillbaka.  Jag insåg att jag gjorde ett stor misstag genom att sluta Rawfood. Jag kan inte fungera utan det. 

 
 1 Mars 2019
Idag har jag varit hos gynekolog. Det har gått 1.5 år sen jag fick tillbaka min endometrios smärta och 2 år sen jag slutade med Rawfood. 
Gynekolog undersökningen visade att min cysta har vuxit 2 cm. Så nu min kysta är 5 cm i diameter. På 1,5 år har den vuxit 2 cm Jag fick panik. 
Jag har bestämt mig igen att börja med Rawfood. Jag började äta Rawfood redan för 4 veckor sen och började successivt. Nu har jag bestämt att börja från 4 mars 100 %

Ny RAWfood period

Start:  4 mars 2019
 

Nu börjar min resa igen och den här gången kommer jag inte att avsluta den.
 

Första månad med Rawfood 
.........

29 MARS
Nu har det gått ungefär en månad sen jag började med rawfood.
Resultatet finns redan nu: 

När jag hade mens sist så kunde jag bara ligga i sängen och sova eftersom kroppen var helt slut. Trötheten började då redan dagen innan  mens. 
Nu har jag mens igen och det är helt annan historia. 
Jag känner mig full av energi och jag är fysiskt fungerande.
Jag känner mig generellt gladare och lugnare.
Mitt energi system förändrats. 
Jag ser fram emot att fortsätta och se nya resultat.

............. 

3 februari 2020 
Min rawfood-resa fortsätter och nu äter jag 95% rawfod. Jag mår mycket bättre nu och mitt smärta har börjat minska reellt nu. Under tiden från januari 2020 har har gjort flera nya upptäck som påverkat min endomertios. Jag hade alltid problem med ländryggen och när jag började jobba heltid så fick jag mer problem. Jag besökte naprapat i NäsbyPark och han märkte att hela rumpmuskeln och framdelen var jätte spända och spänningar satt ganska djupt. Inte ens yoga kunde nå det. När musklerna är spända där så får man inte bra blodtillförsel till det område och det drabbar alla inre organen.
 Naprapat började mjuka upp det och under nästa mens period smärtan har minskat reellt. Så Första mensdag var helt smärtfri. Det var som en chock för mig att en sådan enkel sak kan påverka så mycket. Nu jobbar jag på att träna upp hela det område för att inte få mer spända muskler där. Gör massage där själv hemma.
 
Kan rekommendera prova att gå till Naprapat och titta hur det ser ut med spända muskler eftersom en del av problemet kan sitta där också.
Jag hade nu mens förra vecka och jag tog bara 3 st. ipren och hade bara 1,5 dag med smärta. Jämför med Mars 2019 då hade jag 5 dagar med smärtan och 15-20 Ipren. Det är ganska stor skillnad.
Det som är också ganska intressant är när jag var hos gynekolog i Mars 2019 så var min ena cysta 5 cm. och den andra 3 cm. När jag besökte gynekolog i december 2019 så säger dem att det ena är 3 cm och den andra är borta. Jag var så lycklig!!!