Blogg
Energi, Chakrasystem, Funderingar
Healing betyder att vara hel. Om du borstar tänderna och samtidigt tänker på andra saker, då är du inte hel. För att vara hel behöver du vara närvarande i det du gör. Då är du hel.
 
När vi tänker på massa saker samtidigt, då krävs det ganska mycket energi för tankeprocess.  Vårt energifält är tvungen att flyttas upp för att kunna klara av den energikrävande processen.  I detta fall skapas en obalans i vårt energisystem.
Därför kan man känna att när vi tänker för mycket, så tappar vi fästet med jorden. Fötterna fryser och vi tappar känsel i tår.
Därför det är så viktigt att vara mer här och nu och kunna använda mer kroppens förnimmelser för att skapa balans mellan vår fysiska kropp och energi kropp. Detta är healing.
 
Läs hela inlägget »

Triangelprincipen.
1.Psykiska kroppen 2. Fysiska kroppen 3.Energi kroppen

När du stänger av den inre dialogen (psykiska kroppen)
växlar uppmärksamheten automatiskt till alla kroppsförnimmelser (fysiska kroppen).
När vi aktiverar kroppsförnimmelser då ökar den extrasensoriska känslor automatiskt (energi kroppen).Du börjar att känna omgivningen med huden. Det vill säga, chakrafunktioner förbättras AUTOMATISKT.
Om du befinner dig 100 timmar i ett tillstånd av kroppens känsla,  här och nu,  chakrasystem kommer att aktiveras.  Det betyder att man behöver bara börja leva, känna världen med kroppen.  Detta är nyckel!

Läs hela inlägget »

Människans liv, som alla andra rörelser av materia, är en kedja av orsaker och effekter. Konsekvensen i alternativutbudet ligger alltid nära dess orsak. Varje händelse på livslängden har två grenar - i en gynnsam och ogynnsam riktning. När du stöter på ett evenemang väljer du hur man behandlar det. Om du anser att evenemanget är positivt - faller du på en gynnsam gren av livslängden. Trenden mot negativism tvingar dig dock att uttrycka missnöje och välja en ogynnsam.

Läs hela inlägget »
När jag började Kundalinilärare utbildning 2015 då har jag redan utvecklat en del förmåga att känna energi i min egen kropp.  Men just under utbildningen började utvecklingen att gå fortare. En dag när jag var i på utbildningen vi gjorde kriya och helt plötsligt under träningen känner jag en kraftig varm explosion i mitt bröst. Först blev jag förvånad av hur starkt det var och sen försatte jag träningen och hade svårt att släppa tanke om vad som hänt och vad detta betyder. När jag kom hem efter utbildningen och började jobba vid dator, så känner jag plötsligt att mellan mina skulderblad något rör sig som cirkel i clock riktning.  Jag visste inte vad det var för något. Det var så märklig känsla. Det är som att en liten orm som cirklar i ryggraden. Jätte märkligt. Men sen efter några dagar upptäckte jag att varje gång jag fokuserar mig på något så börjar den röra sig igen. Varje gång.  Under min Yogalärare utbildning hade jag en annan utbildning parallellt. Det var utbildning i Ryssland. Den handlade om att hur man utvecklar sin energi och samverka med den. Jag hade lektioner en gång per vecka på Distans. När jag hade min lektion så frågade jag min lärare om den konstig känsla jag får mellan skulderbladen när jag fokuserar på något. Hon svarade mig att vi har vårt eget energisystem och energicenter. Mellan skulderbladen har vi så kallad " Kamera Kundalini".  Den kameran aktiveras varje gång jag har fokus eller befinner mig "här och nu”. När vi är närvarande i det vi gör så aktiverar vi våra energireserv och utvecklar den.  Jag var faktiskt glad att få den kamera Kundalini aktiverat. Den hjälper mig att vara oftare Här och Nu.  När den aktiveras så vet jag att jag gör rätt. Nu efter 3 år förändrades den känsla jag hade mellan skulderbladen och när jag är nuvarande i det jag gör så känner jag en stark värme i bröstet och längst ryggraden  Detta motiverar mig att leva Här och Nu för att fortsätta utveckla min energi och jag faktikt ser och känner progression. 
Katarina Ander
Läs hela inlägget »
Vi har lärt oss att dämpa känslor och hålla allt inom oss. Varje intryck eller känsla som är dämpad kan vara en potentiell möjlighet till depression. Detta måste behandlas. Oftast får vi inte vara som vi är och vi måste skapa en viss form av oss som passar för vår omgivning. Vi kan uttrycka bara en del av oss, medan den andra är inlåst. Vi känner oftast inte vår inre kärna, eftersom vi använder bara skalet som vi själva har skapat. När vi dubblar oss så skapas en dubbelmoral. För att leva i harmoni med oss själva behöver vi skala av skalet.
Helande betyder att vara hel .
Läs hela inlägget »
Dena bild visar hur chakra system ser ut. Jag ser det på samma sätt. Chakra ser ut som en virvel. Genom virvel går energi. Eftersom chakrasystem- det är energisystem och energi har ingen färg så den bild som man bruka ser ofta på internet, stämmer inte riktigt. Men...

Varför står det överallt att varje chakra är färgad?
Det är för att visa att varje Chakra har en viss frekvens. Om vi googlar på ”SPEKTRALFÄRG” så ser vi att färger har olika frekvens.
Färg används bara för att visa skillnaden i frekvens i varje Chakra. 
Själva virveln är väldigt flexibel i rörelse och fångar olika signaler genom att röra sig i olika riktningar. När chakran fångar en viss signal så kan det kännas även fysiskt. Det kan finnas känslan av värme, myntkyla, ont eller tryck. Om chakran utvecklas så känns det på samma sätt men starkare. 
Vad är det för signaler som man fångar med hjälp av Chakran kan man förstå bättre när man väcker Kundalini energireserv.  
-1 virvel tittar alltid ner, även om du ligger 
-7 virvel tittar alltid upp, även om du ligger

Just nu ser jag Chakrasystem på det sättet, men om min förmåga att ser och läsa energisignaler kommer att utvecklas så det är möjligt att jag kommer att se mer detaljer i strukturen och i själva funktionen. 

keyoga.se
Katarina Ander
Läs hela inlägget »

Under vår livsperiod samlar vi en del bilder om hur saker och ting fungerar. Vi bygger vår uppfattningsförmåga utifrån det vi ser. Det vi ser, det bildar vår världsbild. Ju mer du håller dig fast vid det materiella desto mer svårt för vårt psyke att ta emot ny information och framförallt den information som inte ingår i det som vi kallar normalt. Om du vill utveckla din förmåga att se energier och känna energier, Du behöver vara mer öppen för den nya och det ovanliga.
Om jag till exempel läser en bok om chakrasystem och där finns bilder om hur chakra ser ut. Om jag kommer att hålla mig fast vid den bild och den informationen så kommer jag att blockera min uppfattningsförmåga för ny information. Och när jag kommer att försöka se hur min egen chakra ser ut så kommer jag att misslyckas med det. Det kommer bli svårare för mig att se energi om jag har redan en viss bild i mitt system som säger att det jag vill se måste ser ut på samma sätt som det står i boken. 
Under min resa när jag utforskade min kropp och uppfattningsförmåga och det sensoriska så kände jag intuitivt att jag måste rensa alla mina gamla bilder och program som håller mig fast.  När jag första gång såg min egen chakra. Den energi strukturen och form. Jag blev förvånad över att allt jag såg i böckerna stämmer inte alls. Chakra har ingen färg och formen är helt annorlunda. 
När du utforskar ditt egen universum så gör det från första person och testa olika metoder och tekniker med öppen sinne och
sunt skepticismen. (Tro inte på allt, -testa först)

Då kommer du att lyckas och får resultat.

Katarina Ander
keyoga.se

Läs hela inlägget »

Alla skolor för personlig utveckling, Yoga, Kampsport, Meditationskurser, Chi Gun, ……Hur många skolor som helst. Och alla pratar i stort sett om samma sak- Stoppa inre dialogen. Koncentrera dig!
Sluta prata med Phantom. Det är det första och viktigaste steg i personlig utveckling.
Varför ingen gör det?  

Frasen Här och Nu som alla hörde massa gånger börjar nästan tappa sin betydelse och kraft. Det är så försvinner alla sakrala kunskaper.
Vad betyder att vara HÄR OCH NU? Detta betyder att man är närvarande i det man gör 100%

Om jag borstar tänderna och tänker på vad ska jag göra efter det samtidigt. Är jag här och nu? Nej. Jag är fortfarande i drömmen och sover.

Men om jag borstar tänderna och känner hur smakar tandkräm och hur tandborste rensar mina tänder, varje rörelse och ljud uppmärksammas. Då är jag HÄR och NU 100% - Jag lever livet.

Dem som verkligen tränar minst 1-2 timmar på att vara här och nu får resultat och nya upplevelser redan efter 1 vecka eller tidigare.
Din uppfattningsförmåga förändras och du börjar uppleva nya frekvens av ljudet och känslor.
Där börjar riktig Magi.
Din sensoriska förmåga utvecklas i snabb fart.
Du kommer uppleva att allt runt omkring dig är annorlunda. Färger är starkare, lyften till och med kommer att vara annorlunda.
Din intuitiva förmåga bli starkare. Du kommer att börja läsa mellan raderna. Du kommer att få en effekt – dejavu- Detta är första tecken på att din intuitiva förmåga utvecklas. Du börjar helt enkelt med små steg förutspå framtiden.
Är det inte precis det alla drömmer om. Ja!
Varför ingen gör det?
Testa det! Minst 1-2 timme per dag under en vecka och se vad som händer. Men gör det verkligen bra, engagerad och med nyfikenhet.

Hoppas att jag har lyckats att insperera med en liten push

Berätta sen om dina upplevelser.  :) 

Läs hela inlägget »

Livssätt börjar med ett tänkesätt

Läs hela inlägget »

Det är inte nödvändigt att expandera medvetande. Bara sluta att begränsa det.

Läs hela inlägget »
Tips för en bra bok.
När jag läste den boken så hade jag gåshud hela tiden. Kändes som boken var gjort för mig. Jag fick boken precis när jag behövde den som mest. 

Jag vill inte påstå att den passar för alla. Men om den passar för dig så kommer du känna det. 
Läs hela inlägget »